Publicat la: 30-09-2011

Alcoolmetre auto cu blocare de motor

Automotive Alcohol Locking System (AALS) - ALCOLOCK
Sistem Anti-Alcool de Blocare Autovehicule

Interzis Conducerea Autovehiculelor sau Utilizarea Utilajelor sub Influenta Bauturilor AlcooliceConducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice nu este numai social inacceptabila, fiind interzisa prin lege, ci este deosebit de periculoasa pentru sanatatea si viata cetatenilor.

 
Consecintele si costurile sunt ingrijoratoare privind ultimile statistici :  
- 40% din cazurile de decese survenite ca urmare a accidentelor de circulatie
- 25% - 35% din cazurile de accidente rutiere nesoldate cu morti
- 64% din incendii si arsuri
- 1 din 3 accidente mortale este direct legat de consumul de alcool 
- in 85% din cazuri, acesta e provocat de bautorii ocazionali
- pierderile economice sunt estimate la 1,5-2% din PIB
- fiecare decedat costa bugetul statului aproximativ 150.000 euro

ALCOOLMETRUL cu blocarea motorului (ALCOLOCK) este un echipament profesional digital specializat in determinarea cu mare precizie a concentratiei de alcool din respiratie si imobilizarea (blocarea) pornirii echipamentelor pe care este instalat.
AUTOWATCH este singurul detector de alcool prevazut cu tehnologie ECCM, sistem electronic de vericare impotriva eludarii probei de respiratie. 

Alcoolmetru Auto Profesional AUTOWATCHCUM FUNCTIONEAZA ALCOLOCK
Conducatorul trebuie sa sufle in senzorul de alcool pentru a verifica daca este sub limita legala.
Daca aceasta este corespunzatoare, sistemul va transmite un semnal codat catre unitatea de imobilizare care va permite pornirea autovehiculului.
Poate fi programat sa solicite probe de respiratie la intervale de timp diferite si sa raporteze prin GSM determinarea unei concentratii de alcool insotita de imobilizarea automata a motorului.

BENEFICII
AUTOWATCH TAB-VBS
nu trebuie privit ca un simplu echipament ce trebuie instalat pe mijloacele de transport, ci ca un sistem menit sa creasca siguranta circulatiei rutiere, a participantilor la trafic.
Asigura protectia cetatenilor impotriva consecintelor unor accidente deosebit de grave cauzate de consumul de alcool la volan, in care pot fi implicate autovehicule de transport persoane, substante toxice sau explozive. 

Domeniile de aplicatie ale sistemului AUTOWATCH TAB :
MIJLOACE de TRANSPORT
- Feroviar – Rutier – Aerian – Fluvial
- autovehicule destinate transportului de marfuri si persoane
INSTALATII si ECHIPAMENTE INDUSTRIALE
-supraveghere / utilizare instalatii de productie
-paza / protectie
-spitale / unitati medicale

AIBBS - sistemul de analiza alcoolemie cu imobilizator/blocare autovehicul, este compus dintr-un VBS Sistem Blocare Acces si un TAB/WAB Alcoolmetru CU/FARA Fir.
- alcoolmetrul TAB/WAB poate fi utilizat cu mare succes in aplicatii de control acces fixe sau mobile/portabile.
- in aplicatiile fixe TAB/WAB este conectat direct la sursa de alimentarea a sistemului de control acces iar VBS devine interfata de comunicare cu calculatorul de baza.
- aplicatii clasice sunt accesul in cladiri sau fabrici unde TAB/WAB devine parte integrata al retelei de control acces.
- alte aplicatii pot fi realizate pentru verificarea personalului si reducerea accidentelor mortale cauzate de abuzul de alcool in zone periculoase sau strategice, centrale nucleare, baze militare, aeroporturi, spitale.

CERTIFICATE EU certificte EU si CENELEC
- peste 8 ani experienta in domeniul alcoolmetrelor auto cu blocare de motor
- echipamente de inalta calitate si fiabilitate, alcoolmetrele auto AUTOWATCH sunt exportate in toate tarile lumii, in special in tarile nordice, dintre care mentionam SUEDIA cu peste 30000 unitati instalate la autovehicule destinate transportului de marfuri si persoane. 

DE CE
este necesar un alcoolmetru (detector de alcool / etilotest) profesional cu nivel si precizie inalta in determinarea nivelului de alcool in aerul respirat ?
Deoarece, echipamente similare nu determina prezenta alcoolului in aerul respirat desi persoana testata a consumat alcool.
Urmatorul studiu de caz aduce argumentele necesare:
O simpla bere la volan poate cauza accidente foarte grave
Un studiu suedezo-elvetian a dezvãluit un fapt ciudat la prima vedere, insa perfect real din punct de vedere statistic: soferii care conduc dupã ce au bãut foarte putin alcool sunt predispusi la accidente cu urmãri identice cu cele cauzate de soferii aflati adânc sub influenta bãuturilor alcoolice.
Concluzia este reliefata de Herve Kuendig, un cercetãtor suedez, care a analizat intr-un spital din Elvetia urmãrile accidentelor corelate cu diferentele de alcool in sânge pentru fiecare sofer in parte. Dupã câteva luni de cercetare, Kuendig a ajuns la concluzia ca, desi soferii care au bãut ceva mai mult sunt predispusi la accidente grave, soferii care au foarte putin alcool in sânge - pana intr-un pahar de bere sau de vin - pot sa genereze daune umane si materiale cel putin la fel de mari.
Iar studiul suedezului arata clar faptul ca pana si aceasta cantitate extrem de redusa de alcool poate sa dãuneze sigurantei celor din jur.

DE CE este necesar un alcoolmetru profesional cu sistem de imobilizare (blocare) motor ?
Deoarece, desi testat dimineata inainte de plecarea in cursa, conducatorul auto se poate opri oricand sa consume o "doza" de alcool, sau in cazul in care cursa va dura mai multe zile nimeni nu va putea garanta ca soferul nu va consuma bauturi alcoolice.
Un sofer din patru a urcat beat la volan mãcar o data
Conform unui studiu realizat de Colegiul Psihologilor, împreunã cu Politia Romanã, unul din 10 soferi apreciazã cã o cantitate micã de alcool consumatã nu afecteazã capacitatea de a conduce. Astfel, o treime dintre cei intervievati de psihologi apreciazã cã o sticlã de bere nu le diminueazã capacitatea de a conduce in sigurantã, un sfert cred acelasi lucru despre un pahar de vin, iar 18,8% despre 50-100 ml de bãuturi spirtoase.
Studiul mai aratã cã unul din patru soferi respondenti a condus cel putin o datã sub influenta bãuturilor alcoolice. Cei mai multi dintre cei care au condus bãuti sunt bãrbati – 28%, in timp ce una din 10 femei au afirmat cã li s-a întâmplat sã conducã dupã ce au consumat bãuturi alcoolice.
Situatia este dramatica, asadar: daca tinem cont ca in judetul Iasi sunt peste 110.000 de masini si aproximativ 100.000 de soferi, rezulta ca 25.000 dintre ei nu se dau in laturi sa urce la volan dupã ce au consumat bãuturi alcoolice. Potrivit politistilor, zilnic sunt depistati cel putin doi conducãtori auto aflati in aceasta situatie, insa numãrul lor este mult mai mare in week-end!

Circa 50.000 de soferi obisnuiesc sã se urce bãuti la volan
În primele 6 (sase) luni ale anului 2010, soferii bãuti au provocat 107 accidente grave un studiu efectuat de Politia Rutierã aratã cã un sofer din patru a condus cel putin o datã sub influenta bãuturilor alcoolice, iar aproximativ 1,2% au recunoscut cã li se întâmplã frecvent sã se urce la volan în stare de ebrietate.
Studiul, elaborat sub forma unui sondaj de opinie, este „reprezentativ la nivel national pentru conducãtorii auto”, sustine Politia Rutierã. În prezent, în România sunt 6.063.096 soferi, ceea ce înseamnã cã peste 1,5 milioane au condus mãcar o datã bãuti, iar peste 50.000 si-au fãcut o obisnuintã din a urca la volan în stare de ebrietate.

In urma cu ceva timp, o cunostiinta, director in cadrul unei firme de transport auto, mi-a spus ca cel care consuma alcool si se urca la volan NU ESTE SOFER !
SI SUNT de ACORD cu afirmatia sa
.
Dar va intreb pe dvs.:
SI DACA.....soferul conduce autovehiculul sub influenta bauturilor alcoolice
SI DACA.....produce un accident de circulatie
SI DACA.....valoarea pagubelor depaseste 100000 EURO
SIGUR........societatile de asigurari nu despagubesc daunele provocate de soferi aflati sub influenta bauturilor alcoolice
SUNTETI DISPUSI SA RISCATI ???
AUTOWATCH - alcoolmetre - detectoare de alcool - eltiloteste cu functie de blocare motor

to top